Kleine vos


Wie zijn wij en waar zijn we te vinden

Laatste nieuws

De Schenk

Natuurvriendelijk tuinieren

Contact & lidmaatschap

Kunst Ter Plekke

Foto verzamelingen


Zweefvlieg

Nieuws uit  de tuinen

31-3-2023We zijn blij dat we op korte termijn enthousiaste nieuwe leden hebben kunnen aantrekken voor beide tuinen!
12-1-2023Dit jaar komen rond de zomer twťť tuinen beschikbaar, tuin 3 van resp 330 m2 en tuin 2 van 360 m2. Zie contact & lidmaatschap voor nadere informatie.
25-6-2020Gesignaleerd: egel
6-6-2020Gesignaleerd: Pauwoogpijlstaartvlinder
1-6-2019Verkoop honing gestaakt. De reden is dat we het houden van bijen  voor honingproductie niet vinden passen bij de doelstelling voor biodiversiteit die in de statuten van de Vereniging is opgenomen.
5-2-2018
tot
25-2-2018
Februari: Rabo clubkascampagne: Als u klant van de RABO-bank bent, stem dan op ons! Vorig jaar hebben we een bedragje gewonnen waarmee we het Kunst ter Plekke project hebben gesteund. Dat gaan we weer doen!
Rabo klubkas
4-11-2017
Plaats beschikbaar
Een van onze leden verlaat de vereniging, zodat er een plek beschikbaar is. Het gaat om tuin 1 (net na het hek). Zie contact & lidmaatschap voor nadere informatie.
3-6-2017
Expo "Kunst Ter Plekke" feestelijk geopend!
1- 5-2017
Tuin 3 ondergaat dit seizoen een volledige transformatie. De vorige huurder heeft het karakteristieke "heksenhutje" verwijderd, zodat de tuin er nu wat verwaarloosd bijligt. Gezien het tomeloze enthousiasme van de nieuwkomers hebben we groot vertrouwen dat het iets heel moois gaat worden.
Heksenhutjetuin 3 april 2017
15-7-2016
Vacature tuin II vervuld. We heten de nieuwe leden hartelijk welkom!
22-4-2016
Vacature tuin II.
De tweede tuin gerekend vanaf het hek komt beschikbaar voor 2 nieuwe leden. Nadere informatie bij het Bestuur (zie "Contact en lidmaatschap"). Grootte van de tuin is ca 340 m2. Aan de overname zijn kosten verbonden.
31-7-2015

21-7-2015 Met de warme, vochtige dagen komen vertrouwde bezoekers maar er zitten ook rare klanten bij...
Berkenwantsen
Berkenwantsen
Gewone oeverlibel

Gewone oeverlibel
Hommel
Steenhommel
Boomblauwtje
Boomblauwtje
Wespebok
Wespebok. Lijkt wel op een wesp, maar is familie van de weinig geliefde boktor, die het nogal eens op essentiele houten balken voorziet
Lantaarntjes

Bruin zandoogje

Koperuil 

Gele morgenster

Bijenzwerm 
22-6-2015
Gesignaleerd: Gele morgenster, bruin zandoogje, koperuil en bijenzwerm. Zie meer op de fotogalerie 2015
18-5-2015
Een nieuwe serie foto's van de Groene Schenk. Voor enkele lentefoto's van dit koude droge voorjaar zie hier.  

18-5-2015

Sinds kort zijn er een paar kleine schilderijtjes te zien bij de tuin De Groene Schenk. Deze zijn van Jacobus Antonius (Koos) Modderman Voorburg (ZH). Geboren Den Haag 1946.Werk bevindt zich in privť- en bedrijfscollecties.

Vormen, ruimte, stilte, licht en sfeer zijn de ingrediŽnten voor zijn landschappen. Het is vorm gegeven liefde.

Hoewel alle verschijningsvormen van de schepping zijn volle aandacht hebben, gaat zijn absolute aandacht toch uit naar bomen in het landschap. Wellicht, omdat hij ze ziet als echte karakters.

 Meer van hem kunt u vinden op: www.koos-modderman.nl .

21-3-2015
In de afgelopen maand is er vlijtig doorgewerkt. Nieuwe aanwinsten zijn enkele zeldzame appel- en perenrassen, een krentenboompje, een rode vlier, een vuurdoorn, en nog veel meer. En we zijn natuurlijk zeer gespannen of de vorig jaar geplante (en vooral overgeplante) gewassen het weer gaan doen. De voortekenen  zijn beslist gunstig: bijna alles zit in knop en in de aarde begint het bodemleven op gang te komen. De met kwistige hand toegediende Humest heeft hier zeker aan bijgedragen. Spontaan is klein hoefblad en speenkruid gesignaleerd. Voor toeristische bijen is er een gloednieuw  bijenhotel ingericht, met vrij uitzicht en veel frisse lucht. De verschillende kamers zijn gestoffeerd met kostbare houtsoorten, zoals cypres, plantaan en eik.
bijenhotel
11-3-2015
Op 13 en 14 juni wordt er gestruind door de Haagse tuinen
10-3-2015
We hebben ons opgegeven voor de Parelroute op 6 juni. Meer informatie op de site van het Bezuidenhout
5-3-2015
De waterpomp is weer aangesloten en daarmee is ons fraaie toilet weer geheel functioneel. Hier is weer een bedankje aan de sponsor op z'n plaats, naast aan de vrijwilligers die geholpen hebben met de bouw.bezuidenhoutfonds
3-3-2015
De Stadsambassade kwam een bezoek brengen op de Tuin. Ze waren zeer geinteresseerd hoe we er in geslaagd waren een braak stukje land in een mooie tuin om te toveren. We hebben erzelfs een enthousiaste vermelding aan over gehouden in :  "Steden in Transitie"

14-10-2014

Tragedie in de tuin van de Groene Schenk

In de lente van 2014 is het prille geluk uitbundig te horen. Echtpaar Koolmees is reuze blij met hun nieuwe bovenhuis aan het IJsclubpad nummer 1c.
De tuin en dijk worden  afgescharreld voor interieurelementen, eerlijk onbehandeld hout, zacht vaalgroene mosbekleding en hier en daar een kleurige veer.
Met ochtend en middagzon een mooi onderkomen voor dit seizoen en een riante goed onderhouden tuin met personeel voor het zware en lichte werk.
Een aardige buurt met honingbijen, hommels, kikkers en ander twee-, zes-, acht- en polypotig gespuis als buren.
Wanneer de kinders uit het ei gekropen zijn is het spitsuur in het bovenhuis en het personeel kijkt blij naar boven met de eerste geboorte in de tuin, even wordt er geopperd om beschuit met muisjes te gaan halen om dit te vieren maar liever wordt er een toost geheven op het nieuwe ouderpaar.
Het personeel raakt gewend aan het drukke vliegverkeer en zijn zelf druk doende om de tuin zo goed te onderhouden dat er uitgebreid gefourageerd kan worden.

Dan wordt het stil.
Ach, dat gaat snel het jonge volkje is al uitgevlogen op zoek naar vertier in de grote stad. Ook het ouderpaar is aan vakantie toe.

September, het personeel is druk bezig met het groot onderhoud van de huizen, ook het bovenhuis van Koolmees heeft een schilderbeurt nodig. Behoedzaam wordt het pand naar beneden gedragen, het dak wordt gelicht......
Diepe droefenis daalt neer op het personeel....
In het huis worden de stoffelijke overschotten aangetroffen van het echtpaar en tenminste drie van hun kinderen......
Welk drama zich hier heeft afgespeeld zal nooit meer te achterhalen zijn...
Misschien de achtpotige buurman? Bewijs hiervoor zou het web kunnen zijn dat op de plaats delict is aangetroffen.
Het personeel heeft ter nagedachtenis een meesoleum opgericht. Op maandag- en woensdagmiddag te bezichtigen op bovengenoemd adres.

Meesoleum

LP
26-9-2014
De Vereniging Natuurtuinen De Groene Schenk is op

 vrijdag, 26 september 2014, van 16.00 – 19.00 uur feestelijk geopend 

Het was een mooi en gezellig feest, velen die ons langdurig hebben gesteund, enthousiast bemoedigd of met  daden geholpen waren aanwezig. Wij hebben het zeer prijs gesteld u te mogen verwelkomen op ons complex.
Bijzondere dank gaat uit naar de voorzitter van de AVN die de opening verrichtte met een korte toespraak en de aftrap gaf voor de muzikale introductie.
Die paste wonderwel bij het karakter van de VNGS: leuk, muzikaal, maar toch een beetje gek en waaraan iedereen lol beleefde. Dank dus ook voor Martien Groen!